kata orang..aku jenis yang kering hatinya...tak pernah kisah kalau orang menyerang aku tak tentu pasal..paling kuat pun aku mencarut semula..tapi,jgn cabar sabar aku..sebab bila aku marah,aku leh wat orang tu menyesal...

kata ada orang lain lak..aku ni kepala angin / panas baran. pantang ada problem,mula la aku nak marah - marah...yang paling teruk aku akan marah orang yang tak tau pape

kata ada orang lagi..aku ni suka berjalan.ajak sahaja ke mana.kadang tak ajak pun gedik nak ikut..tapi,pemalas nak drive.senang cerita aku ni suka susahkan kawan la..haha

kata orang lain pulak...aku ni kelakar..kadang2 bila lawak aku da keluar,diorang rasa nak lempang aje aku ruler sebab dorang penat nak gelak..

pernah mak aku kata,aku ni pelupa orangnya,mujur ajelah tangan tu melekat.kalo tak,tah mana - mana la aku tinggalkan tangan aku tu haa...

kata adik - adik aku lak, kaklong tak kedekut..mintak la apa pun..suma bagi..yela..da kata pun adik aku kan..takkan lak aku nak berkira dgn dorang tak tentu pasal..

kata housemate baru aku lak..aku ni gila + jahanam.haha.tak tau nape dia kata gitu...

so...itu semua kata orang...apa pula kata kamu tentang aku?

i never give much thought of whom i'll be with.

today is the most tiring day.don't ask bout it.got a lot of work to do.the organizer put me in the hard way.outside there is really hot and so many things that make me really hate today.maybe the best part of today that finally i got a chance to talk to him although it's just a minute.

ok..back to first chapter.

everybody around me thinking that i'm still with him.maybe it's my fault too.but what the heck la kan.should di shout and thell everybody that i'm single now and i'm happy with it?for meantime i don't think that any guy could replace him ( ah hana!u such a liar..haha)

ok2.back to chapter one again.

the most unacceptable thing is when everybody keep asking me ' bila nak kawen' .should i answer ASAP?hahahaha.sure la abah aku a.k.a haji yunos will jeling me if i answer like that.LOL.

and the way the asked are really irritating and annoying.makcik2.please la.i bukan taknak kawen k.i da selesa hidup mcm ni...nnt2 kalau i kawen sian la my mom nak jagakan cucu dia lak kan.hahaha

ok la.the kesimpulan is chapter 1 tiada sudahnya.just hoping that one day,my 'mr right' come in the perfect time,perfect place,and perfect moment.let's hope:)

many things

so many things to do lately. my work, my life, my house and my car. many things here also means 'duit mengalir mcm air'..and hajah rohani ask me to start thinking about serious realtionship.no mom.still not ready..



hmm...talking but the thing i most regret.almost a month since i leave him. things change 360 degree. sometimes i could be very happy and sometimes i could be really sad.dolu2 when i wake up i usually look at my handphone and there, he sms me just to say good morning.everyday,every morning and now no one will sms good morning to me anymore.



ok,bout the thing i'm glad. no one for meantime.haha.everything is a mess rite now ok?duet tak berapa nak ada.bf takde.da lama giler tak tgk wayang (last aku tgk cite surrogate.gila lama kan?),keta tak antar servis lagik (sebab malas gila nak ke Glenmarie sana) and lupa nak sms Nana tnya da proses baby or not.haha



owh.got a lot of work to do today.jap lagi nak kuar sales call.mau jual gigi n gusi lagi.daaaaa

::tiada issue::

Rabu ( 18 / 11 / 2009 )

9.00 am - call shireen (client).bertanya pasal event on next saturday. asik ketawa sebab anak cina tu sgt kelakar sebenarnya.sempat paksa dia buat full payment or else aku takmo hand kunci room.shireen gelak besar n said 'u kan hana.nnt bila i tau u nak beli kereta dari toyota,i charge u mahal2 baru tau'.aku ketawa.onversation ended there.

9.30 am - call sorang lagi client. bertanya tentang event dia gak pada jumaat depan.disebabkan dia kedengaran tak sihat,aku memendekkan perbualan kerana tak mahu mengganggu (walaupun aku tak sempat mintak dia settlekan full payment)

9.37 - boss panggil dengan muka mencuka. aku wat bodo terus masuk opis

bos aku ( BA ) : tadi suami ** **** call i.dia kata u talking so rude to his wife

aku : ?..i rude? apa yang i cakap kat wife dia?

BA : dia kata u call pepagi pasal payment. tnya bila nak settlekan.dah tu u tnya wife dia dgn kasar bape orang la,mcm2 la.

aku : (dlm hati - ampeh!aku tak sempat mintak payment pun tadi)

BA : u suppose know the limit as the salesperson. yes, u should have passionate but the patient also!u can't just call client early morning and asking bout payment. maybe they got some problem to settle it.u should offer credit facilities to them.ni,u cakap apa dgn dia sampai dia kata u rude?i tak suka someone complaint my staff.u kena pandai tackle client.ni i baru bagi account utk 10 org je.kalau sok2 u handle event lagi besar mcm mana?

aku : (sumpah bengang!)sekarang ni kak,i didn't understand what he talking bout being rude to his wife. ekceli i just ask her if the event is confirm coz i'm trying to call his wife for thousands time yesterday,but no reply.i say nothing but the payment accept that i'm worried if she cancel it because they have paid deposit.

BA : (agak ok selepas mendengar cerita aku). u should know hana, not everyone can be salesperson. as i've mentioned u should have the patient. it's a way to ask client nicely and blablabla.

aku : (panas hati.sumpah aku takkan layan ko lagi pasni.)

10.30 am - keluar wat sales call dgn kak azzrin,singgah sarapan jap kat mcD pastu jumpa client lain gelak2.

today ( 22/11/2009) - aku da compile memacam aduan dari dari client yang mengadu kat bos aku, aku rude dgn wife dia.

1 - the client said budak f&b pun rude kat dia
2- disebabkan aku demam ari sabtu lepas aku mintak tolong my collague to tgk2 kan event dia.tapi the client kata taknak sebab collague aku tu susah nak bagi co-operation
3-dia menuduh seorang lagi collague aku bersikap sombong dan sentiasa tarik muka bila bertemu dengan dia
4-dia tak mengaku tambah participant untuk lunch pada hari semalam.

sekarang sape yang bermasalah encik oiii!!!!aku ke ko?

being single is not bad really..i can spend more time with my sister,cousins and frens. we decided to spend our weekend at Sg.Chongkak, Hulu Langat. so happy been there.mandi manda mcm org gila..see all the plastics?tu semua food jer.hehe..baju tinggal dalam keta sahaja
me wit my sister. tak sedar diri suda mahu periksa sibuk sahaja mau mengikut aku berjalan-jalan.dia kelihatan sangat gembira kerana aku yang membayar duit minyak,tol dan sebagainya.haha


upacara pemakaman ikhmal. he got breast there if u look closely.so jeles coz his breast are bigger than mine. haha..he also got penis sand. aiyoo...
sejuk sampai terangkat kaki.haha
ikhmal berangan tanpa sebab.this boy got some jantung problem ekceli.so i wonder how can he stand the water because it's freezing. he always joking bout the bateri that he use. the ayat like this 'oi!jom balik.bateri jantung aku tinggal 4 bar je ni'..he scared me so many time seriously..haha
he is so cute n sgt suka bergurau..alamak..aku lupa bagi ulasan ttg sepupu aku n kwan dia yang lagi 2 orang tu.takpe2.next time pnya posting kaklong cite pasal kamu pulak yea:)


as time goes by, we kiss goodbye to all memories that we had for all this time. for u my dear, thanks for every moment, every second, every tears and joy.

entry selepas 2 minggu..


semenjak laptop aku rosak, hidup aku tidak menarik lagi.

buat masa sekarang laptop aku ditempatkan di hospital-yang-aku-pun-taktau-kat-mana.
aku hampir mati kebosanan. hampir 3/4 hidup aku kat opis telah aku sia-siakan di meja sabrina.



fikiran aku kacau sekarang ni. aku memerlukan seseorang yang memahami diri aku sekarang. aku mahu menangis di bahunya sepuas-puasnya.aku nak curahkan apa yang aku rasa
sekarang ni.terlalu byk masalah dtg dalam satu masa



mungkin aku perlukan cuti yang sangat2 panjang. mungkin juga aku perlu menukar no telefon aku supaya tiada sesiapa dapat cari aku. mungkin aku perlu menukar identiti aku supaya hidup aku lebih tenang.



semenjak laptop aku rosak,hidup aku tidak menarik lagi.langsung tidak menarik.


more funny email sent to me. take a look.

i dedicated superhero by dr fazley for you my brave little boy:)

the reason makin ramai boy jadi gay


NO PROFANITY LANGUAGES. FINE RM0.20

jgn potong sayang..kamu akan berterima kasih kerana kewujudan bird itu satu hari nnt:)
have a nice day everyone!

New Business In Town

the only pic that i can upload


Alhamdullillah..this is my first air tangan that been booked few months ago. disiapkan dalam masa seminggu kerana sang client baru mengesahkan tempahan..

call me for reservation:)

funny

Got this e-mail from my fren Lina just now.
"Pls Teach Your Kid How To Draw Scissors'
Make sure u teach ur kids how to draw a scissor!!
For daddys & mummies.....
An e-mail from a mother:

"This is my kindergartener's artistic rendering of a pair of scissors she just showed me. I wonder what her teacher thought about it? But I am so damn proud of myself .I allowed myself just a small smirk when I saw it. I waited until she was out of my room before I started to cry from laughing so hard. Can't wait to show it to my husband! "


dangerous for anak2 dara:)

aku ingatkan XLR...

new camera








no words to describe.huh

nunun dan hafedzy jalan2

hello my dear...really miss u la...

ni gambar masa kami berjalan-jalan di putrajaya sejurus selepas menjamu selera di pen house rumah sis azrin.credit to ikan keli yang lazat, rangup dan superb also to rendang yang sangat hebat..


sebelum pulang ke bangi, kami merayap dulu(nnt da balik bangi echah asik menghimpit je.takleh la aku nak manje2 dgn mohd hafedzy lagi.hehe) kebetulan ada boat racing intervarsity. konon nak gi tgk la..dgn panas ya rabbi,aku decide untuk duduk tepi dendiam je sambil cuba menghalau silauan matahari.


akhirnya aku mengaku kalah juga pada matahari bila mohd hafedzy paksa aku untuk mengambil gambar di bawah sinaran matahari (sepatutnya muka aku masam dalam gambar ni,tapi sebab fedzy buat lawak ampes,aku tergelak jugak)
dear, tqs for make me happy for these 3 days.nnt jumpa lagi yea...owh...birthday kamu yang makin dekat ni..apa harus aku belikan untuk kamu ye sayang:)


closer to me..

this is what i really need now..

miss u so much my dear. hope to see u soon:)

pening.baru sahaja menyiapkan proposal untuk wedding gallery untuk bulan 11 ni. rasa nak muntah berderu-deru.mungkin terlalu kenyang kerana menghabiskan sekeping roti sardin buatan faizal.

hujan di luar.mata mulai mengantuk.hati mulai berat.bosan mulai melanda.

aku main pening.......

GM baru lepas meroyan.marahkan aku kerana maintenance datang lambat. GM,dpm offer letter, u soh i jadi PR kan,bukan maintenance staff.mana la saya pandai nak pasang2 semua alat2 pandang dengar tu.meletup jugak box tu kang...

dan aku makin pening.....................

berikut adalah gambar hadiah besday yang aku baru terima semalam. gembira.yeay!
hadiah di beri oleh mohd hafedzy. (wajib la dia bagi aku hp sebab dia la hp aku rosak!) haha
sgt2 gembira. tapi apa yang membuatkan aku agak terkilan adalah itu adalah mini i phone @ touch screen. arghhhhh!!!!!

unfortunately aku masih terkial2 untuk menaip sms ataupun menjawab panggilan. geram sgt. aku dah tak boleh menaip sms sambil memandu ( yang mana tujuan sebenar mohd hafedzy hadiahkan ka naku hp ni.aku yakin). tapi hp ni best.aku boleh gayut sambil drive sebab hp ini disediakan sekali bersama earphone.

ni closer look.cantik.tu aku mmg takleh nafikan.tapi tu la,tak reti la nak guna.busy tau nak belajar.hehe


tu pensil utk hp aku. tujuan pensil tu untuk memudahkan aku menaip msg atau membuat panggilan. setakat waktu aku menaip ni, aku berjaya hantar 1 sms sahaja pada mohd hafedzy.:)

dear, really appreciate ur gift for me. thanks a lot. it's a big surprise me. (walaupun terlewat hampir sebulan:)

so skang, misi aku adalah mencari hadiah untuk si dia pula...25/10 yang bakal menjelma ini, akan ku jadikan hari yang sgt bermakna buat kamu



::ini peribadi 3::

sedang dalam bunga2 cinta kan..harusla aku terleka menulis tentang dia..:)

sekarang, aku sedang gila mendengar lagu smile, uncle kracker berulang kali. aku rasa lagu ini mampu tafsir semua yang aku rasa sekarang.

tapi benar kata orang,rasa cinta itu bisa buat kita hilang fokus. kerja tah ke mana.makan pun malas.

rindu...ye..aku rindu.mau mintak mc la ini macam.angau aku da teruk sgt.ehe

setelah hampir 2 minggu,baru aku berjaya buat posting pasal hamper ni. gila busy (kononnya)
Hamper ni datang dari supplier yang aku paling suka. Azra nama dia. she's nice. look really young, bout my age tapi sebenarnya dia dah 31 years. cannot believe u oll

sweet n nice sgt. dia beritahu dia buat sendir hamper tu.wow.gila pnya pandai bahagi masa.dan yang paling tak sangka, dia ingat gak kat aku.hehe

look dari tepi. ribbon tu aku d arungkai dulu sebab tak sabar nak tgk kuih apa kat dalam. so paham2 la bila tgn aku yang ikat ribbon tu kan.harusla hodoh.haha


haaaa...ni isi dalam dia. aku kenal 2 jenis kuih je dari situ. tart nenas dan almond london. n FYI, aku tak makan lagi kuih2 tu sebab syg sgt.hehe
neway, thanks azra. i janji if datang projek baru, i akan panggil u nnt.:)

::ini peribadi 2::

finally..i've talked to him my feeling towards him.

he said yes..

glad.happy..

lega...now i have him. hope..it will lasting forever,and this time, for sure:)

::ini peribadi::

yes. i have him in my life.

he makes me happy. really happy

maybe it's wasn't serious relationship. but didn't know why i felt that day by day he make me fall to him.again n again

he sweet...he listen to every words i say. he make me laugh. he just follow everything i want without question.if anything, just call him n he'll show up.

kamu...thanks for always be there.

aku rasa,aku suka kau.serius.

damn.i hate this feeling

it's my birthday today:)..yeahooooo!!!
got bunch of phone calls, sms wishing me happy birthday starting 12.00am.sgt2 happy:)
and most of all surprised birthday party di siang hari @ my office. aku langsung tak jangkakan sebarang celebration coz of Ramadhan (ekceli akak2 tu wish aku happy birthday pun aku da cukup happy)
ni dia ketua party dtg semasa aku baca paper.terkejut beruk aku.da la tgh marah kat PLUS masa tu sebab aku tak dapat diskaun untuk tol balik raya. tetiba dapat kek birthday lak kannn...sejuk sikit hati aku.hehe

yang pakai tudung biru tu antara dalang utama yang bertugas semasa majlis penyampaian kek birthday tu. dalam gambar ni dia tak berapa happy sebab dia baru je hilangkan baucer laki dia n bos kitorang untuk berbuka puasa kat concorde



tadaaaaaaaaa....sab n amy yang sgt gembira kerana berjaya mengejutkan aku.hehe


its my birtday cake. kalau korang tgk bebetul sebenarnya dorang tercucuk lebih lilin kat kek tu.boleh plak wat umur aku 26thn. ampes tol.aku muda lagi akak2 oiiiii..hehe. the wrapped one is birthday present from sis amy. masa aku taip ni aku tak buka lagi hadiah tu (yg for sure bukan crocs idaman aku)hehe..btw tq..i love gift:)


yeaa...lastly it's my advance birthday gift. dari korea lagi u all..happy sgt:)
sooooo sweet:)..thanks Ms.Yong...really appreciate it
akhir kata..thanks for remember my birthday. u make me smile selebar alam today:)


~can't wait~

yeay! tomorrow is my birthday. fizi has promised a pelasent surprise for me..
as for i'm in birthday mood, i really love to talk about cake.
this is my dream cake. so chanteekkk.but i'm not so sure if i can eat this. too creamy lor..
talking bout cake, my lil sister, achik sgt pandai buat cake. n also sabrina, gila ampes sebab suka kutuk cara i sebut kek. oiiii mak nenek.takde la jawa sgt cara aku sebut kek tu eh.....


huh.maybe this is hafedzy's dream cake. haha


wasn't my dream cake. yucks. saje letak gambar tu kat sini coz aku tau kak amy takleh tengok kek camni. dia kata cantik(betul ke ayat aku ni) tapi sgt2 tak sesuwaiiiiiiii la letak gmbr camni atas kek.


cnfirm aku takmo kek camni utk besday aku. take note everyone. takde sape leh telan kek ni k...
ok la,as for my besday tomorrow, there's nothing that i want accept happiness with my mr hafedzy, good job, happy family an more money....
happy birthday to myself in advance:)

sudah lama tidak mengarut di page kesayangan aku ni.

maaf la,aku takde mood nak bercerita semenjak mengalami kemalangan hari tu.

itu belum termasuk ganngguan daripada ex-hafedzy.

jiwa yang kacau tak mampu menghasilkan tulisan yang menarik.

aku cuma mau dapatkan ketenangan jiwa sekarang ni.

tolong aku.beri aku cara untuk menenangkan jiwa ini:(

p/s - pada sahabatku, nurul izzah @ bessek berlian moga kamu tabah menghadapi hari-hari mendatang.semua yang berlaku ada hikmahnya. kuatkan semangat untuk baby kamu yea:)

kak amy..sanggup kamu!!

tadi cam biasa, big boss wat ambush kat opis aku.

kebetulan syamelia kat tepi aku tgh wat 'kerja-kerja amal' di facebook beliau.

disebabkan terlalu terkejut,beliau bergegas ke tempat duduk dia tanpa menyedari facebook dia masih terbuka.

dan seperti selalunya, big boss akan berhenti meja aku. dan, tanpa aku sedari laman web sosial itu terpampang depan mata big boss aku.

aku diam.apa aku mampu buat,cuma berserah kehadrat Ilahi.selamatkan aku ya Allah...

mujur.big boss aku tak tegur.mungkin dia paham,bulan puasa @ manusia perlu bersosial(either 1 ikut kepahaman dia)

syukur aku tak kena sound. syukur

p/s

1- big boss- thank you boss. sumpah tu bukan page saya
2- syamelia - kejam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

thanks yea:)

yesterday..m quite nervous coz i need to invite the russian + korean lecturer for our berbuka puasa. u know la my english is broken here n there so i can't think what m supposed to say to them.
until 7.15, only two from them show up. GM da bising.aku da ngeri.so aku decide, pegi Front Desk n pinjam tepon.bukan pe, nak call lecturer tu. masa aku sibuk tepon semua orang(lebey kurang 8 orang tak datang lagi) teriba azan maghrib.
aku da sedey.masuk semalam,da 3 hari aku berbuka lambat. tetiba someone hulur kat aku ar nescafe. "nah hana.ada orang belanja.dia sian tgk ko'
surprise!!!!thanks.the nescafe such a big help.


nescafe di atas lappy aku



mahal gak nescafe ni:)

yeah,the taste really good. dn't mind if u wanna treat again:)
thanks to that Hamba Allah. may Allah bless u:)

to my dearest fren, neniy

InsyaAllah,everything would be allright :)


i just pdate my facebook masa aku terbaca status neniy - Doa + tawakal..


tak sedap hati,aku terus tnya dia, ada pape ke terjadi. just a simple reply but make me really sad.


this is her answer

'My gynae said.. Alm0st 10weeks bt still can't see my bby.mgkn bjaya or mgkn gagal if bby stop growing..'


ya Allah, kuatkan la semangat rakanku menghadapi semua ini ya Allah. berikan rezeki yang telah lama dia tunggu. Amin.

hai....

walaupun terlambat 3 hari,aku tetap nak ucapkan selamat berpuasa kat korang.

aku?dah 2 hari aku berbuka di office.hari pertama aku berbuka bersama uda.mohd hafedzy muncul selepas itu(boleh kira aku berbuka dgn mohd hafedzy gak la)

semalam dan hari ni aku bernuka di INTEKMA shj. semuanya atas urusan kerja.esok pun aku bakal berbuka di sini lagi.jgn tnya kenapa.yang aku pasti.aku akan drag syamelia bersama.haha

ok.i'm going back home.mata pun dah ngantuk.huargghhhhh....

Outside Catering @ Berita Harian on 17th August 2009

before departure.all the things we need to bring. lot of things ekceli. using 2 vans but 1 van lagi aku saje takmo bagi coverage.haha


barang-barnag dalam van unutk OC. ni baru sikit.mujur gak orang sana sediakan meja.kalau tak,mau kena bawa lori ke sana

2 orang jejaka yang suka sgt2 dengan tong sampah kat balai berita tu.ekceli aku tak rasa pun benda tu tong sampah sebab aku jumpa 3 bunting dalam tu. maybe portable store la kot.ahaks


ini la set up unutk outside catering tu.ni untuk meja VVIP. apa bezanya?tengokla lipatan napkin. susah tu nak buat. aku give up awal2. en. Melvin n Inas jer yang bersungguh beljar lipat napkin tu.aku belajar set up meja jer



ni lak meja VIP.

ni hari OC. sementara menunggu untuk serve VVIP, staff FnB makan jap.sian dorang,coz tak sempat sarapan.kami bertolak awal dari shah alam,kononnya nak elak jammed kat kl tu. tapi jalan ok jer. so sampai awal la jawabnya.


we after the OC. really happy coz semua yang datang puji decoration dari INTEKMA. glad to hear that.sepanjang beberapa jam kat sana,sempat jugakla aku edar flyers n buat PR sikit


we again.tired but happy:)

mr azhan here is syamelia cousins.

he's quit angry with my comment on syamelia's page

so, i would like to say my personal apologize to him

SORRY MR AZHAN.

next time i will state precisely the person' s name.

**wink**wink**

jam menunjukkan pukul 7.23pm dan aku masih di opis...

berseorangan,cuba untuk menyiapkan filing sambil menaip untuk blog

sebenarnya di saat bereorangan seperti ini,aku jatuh rindu pada seseorang...

rindu nak melihat senyuman manisnya,rindu mahu diusik olehnya,rindu mahu berdekatan dengannya...

cinta boleh buat kita gila kan?cinta juga boleh buat dia merana..

kamu....mengertikah kamu hatiku?

aku akan rindu padamu...selalu.....

we called it life

Some found it disgusting. But hey, I’m talking bout reality…



I’m stuck on traffic jammed on my way back home yesterday. I waited about 15 minutes to reach the U-turn. Tired of waiting so long, aku pun jamu la mata. Aku tgk2 keadaan sekeliling. Know what I saw? An uncle, berhentikan motor tepi jalan.aku tgk je mana uncle tu nak pergi. Tiba2 dia berhenti kat bawah pokok. Dia kutip tin yang dibuang di bawah pokok tu (aku yakin sgt student yang buang tin kat situ sebab dorang jer yang lalu situ untuk ke kelas). Lalu dia remukkan dan kemudian meletakkannya di dalam bakul motosikal.

Tiba-tiba aku rasa sangat2 sebak.aku terasa senang sangat hidup aku selama ni.ya Allah..bagaimana kehidupan dia agaknya bila dia terpaksa mengutip tin2 kosong?

Dia mengingatkan aku pada seorang pakcik ketika aku belajar di Segamat dulu. Pakcik tu PAR(pekerja am rendah), kalau tak silap aku. Setiap kali selepas balik kerja,pakcik tu akan berhenti di depan ATM Bank Islam dalam kampus tu coz kat depan ATM tu ada tong sampah besar. Then dia cari semua botol, tin n apa sahaja yang boleh dijual kembali.

Sangat sebak bila nampak apa pakcik tu sanggup buat untuk menyara kehidupan dia dan keluarganya.dan kerana itula,kami sekelas dengan sukarela sanggup mengumpul botol dan tin yang telah kami gunakan, kemudian memberikan pada pakcik tu,selepas waktu kelas…

Ya Allah..betapa mewahnya kehidupan aku..dan betapa aku lalai untuk bersyukur padaMu setiap hari..

Syukur Ya Allah..syukur..syukur padaMu…

if i could cry like this..if i could.but i didn't have the strength to cry out loud..


damn..i miss u so much

meet echah

nur aisyah qistina

hi..ini echah..umur dia 3 tahun...

jangan salah sangka,walaupun baru 3 tahun, bahasa-bahasa yang echah gunakan untuk berkomunikasi mampu buat anda semua terjegil biji mata

aku bagi korang satu situasi ni

echah - acik nurul masak apa?

aku - jemput2. echah nak tak?

echah pantas mengangguk,terus amek jemput2 yang aku hulur kat dia

echah - sedap acik nurul masak. tapi kalau masin lagi sikit mesti sedap.

aku-diam dan jeling je kat echah.takkan aku nak sepuk budak tu kannn..


hari ni, 8/8/09 echah dapat adik baru.dan echah sgt gembira.bising bercerita kat talefon ttg adiknya (mesti dia lupa aku pun ada masa dia dapat adik tu).dia cakap adik dia comel,mcm dia.aku diam je.

pape pun,aku harap echah tabah menghadapi hari-hari yang mendatang bersama adiknya yang belum diberi nama.

echah,kak nurul da rindu sgt kat echah.nnt2 kak nurul datang lagi,belikan echah baju yer..