intenet kat opis aku dalam keadaan nazak sekarang ni.dan aku sangat tension sebab semakin hari semakin ramai umat customer yang minta quotation via e-mail.

hmm..semenjak aku keje hote ni baru aku tau keje hotel takla seindah dan sebest mana.yang wat aku best dok kat sini pun sebab akak2 opis aku yangsporting tu.kalau tak pasal dorang mesti aku dah cabut keje kat muar je.hehe

tu la,kecik2 dulu sibuk nak kerja hotel.nak glemer la,nak gaji besar la.mcm2 la yang aku berangan.upanya,keje hotel sama je mcm keje gomen.ngehehehe...

dah la..aku penat nak menaip.yang aku nak cakap sebenarnya ialah aku agak gembira hari ni sebab aku dah nak pindah umah.yeay!hehe..tak sabar beb.tak kisah la ousemate baru aku ni mcm manapun,yang pasti aku akan bahagia duduk di sana,bilik sensorang n aku leh kunci bilik aku.yahooo!!!!

to my dearest hubby...

sory for calling u B...

ayang dah takmo panggil B lagi eh....

sebab kat opis ni kitorang guna B tu untuk benda lain...

ayang takmo panggil B lagi..

nnt tak pasal2 ayang kena cuci tgn,muka n rambut ayang dengan air tanah...

cemana pun

ayang tetap sayang B....

errr....pasni panggil nak panggil daddy lak..

u're are my sugar daay..u're so sweet....luv ur money and luv ur body...hahaha

kat opis ni..busy mcm biasa.PR baru berenti..so,skrg aku yang kena wat semula semua kerja PR yang tertangguh..

aku dah sebarkan dakyah aku pada semua rakan opis.telah aku katakan, post tu ada curse.sesiapa yang cuba menjadi PR takkan kekal lama.zahid cthnya hanya dapat bertahan selama 4 hari dan kemudian hilang tanpa berita.Elle pula seminggu cukup2 sahaja.kemudian turut hilang...yang aku tau,mereka berhenti sebaik sahaja berurusan dengan moderator website IRCC

hurm..mungkin IRCC sudah boleh mempraktikkan idea aku bila membuat interview.aku rasa tak perlu lagi Kak Intan, En Rahimi serta En Rahman yang membuat sesi interview lagi. MOHDIA sahaja sudah cukup untuk menjalankan sesi itu.tau tak siapa MOHDIA tu? dia ialah umat manusia yang meng"renovate" dan menjaga website kami.hasil kerja?jgn tanya.aku tak pernah nampak pun hasil kerja dia.camtu jer la.sekali tegur,dia buat.tak tegur,langsung tak buat.

buat bos2 di luar sana, aku mintak sgt2 korang jgn la amek mohdia jadi moderator website korang.kalau korang perlukan details sape sebenarnya mohdia,drop ur comment.sape yang baru
berurusan dgn MOHDIA tlgla menyesal daripada sekarang

semalam...

apa jadi semalam?

sekali lagi aku menelan kata makian dari customer..penat.sumpah aku dah tak larat dengar.tapi aku terpaksa jugak atas nama professional..

terima kasih kepada EN FAIZAL (bukan nama sebenar) daripada SURUHANJAYA KOMUNIKASI (bukan opis sebenar) atas "kelembutan" dan "budi bahasa" anda ketika bercakap dengan saya semalam.

sungguh,saya panas hati.en tak perlu mempersoalkan keprofessionalan saya.saya bukan baru sehari bekerja di sini en.cuma saya harapkan pengertian dari en.jika en hendak menjaga nama baik en,saya di IRCC juga ingin menjaga nama baik resort saya.

sekurang-kurangnya hati aku menjadi reda bilamana PUAN HASNIZAR (nama sebenar) dengan rendah diri meminta maaf atas semua kelakuan en.walaupun pada saya en yang selayaknya meminta maaf dari kami,tapi saya paham en telah dikaburi oleh ego dan merasa en perfect dari setiap sudut .

p/s: tak payah ugut2 nak hantar complaint letter pada saya.saya pun ingin menghantar complaint letter pada bos en kerana biadap terhadap saya.

post kali ni aku pakai kaler merah kerana aku marah lagi!

tqs baby...i janji tak buat lagi.....sory..:)


p/s - i luv u.....

merepexxxx


ini gambar selepas aku membakar diri aku di rumah-rumah besar sekitar belakang opis aku di shah alam..it cost me RM5.50 maaa...mahal gila beb..tapi aku puas hati la sebab dapat makan apa yangaku nak...time ni aku n sabrina makan mcm orang gila,tapi sis emy cuma makan sayu2 ijau je...hurm..tak lama jadi hulk hogan la minah tu..haha


ni pulak gamabr aku n sabrina tgh bergembira makan mcm orang gila.tapi aku rasa setiap kali aku nak makan byk2,mesti aku pakai baju tu.mungkin faktor2 yang baju tu besar so baju tu terpilih setiap kali hendak melantak..ikan bakar kat depan aku tu,aku pnya.sekor jer la.the biggest one lak tuh..haha...kenyang gila pastu.dah tu balik opis wat2 muka letih,muka lapar..haha..lagi2 la si sab tu kan sebab dia keluar secara seludup..haha

ni lak gambar masa gi try costum kat hartamas.haha..aku tak la suka sgt baju tu,tapi jeles coz tgk k.emy pakai cam lawa jer,so aku pun nak la rembat.haha..ni la costum yang aku pakai masa staff nite tu..gambar2 seterusnya ada dlm facebook aku...


ni lak otw nak ke hartamas.masa ni pegi 2 keta.keta bos n keta k.azrin.suma pun berebut nak naik keta k.azrin and the winner are US!!haha....besh..otw gi amek gambar,otw balik lak beli makanan byk2 mcm hartamas nak balik shah alam tu makan masa 4 jam..hehe


ni lak cth sarapan yang menyihatkan yang boleh didapati dengan mudah di sales office..sedap beb...ni tak berapa sihat.yang lagi sihat versi RM3.50..yang tu bebetul menikam kalbu.ni sis emy version..dalam2 ni sayur-sayuran yang menyihatkan,segar lagi crunchy..hehe...










Listen To Your Heart

I know there's something in the wake of your smile
I get a notion from the look in your eyes, yeah
You've built a love but that love falls apart
Your little piece of heaven turns too dark
Listen to your heart
When he's calling for you
Listen to your heart
There's nothing else you can do
I don't know where you're going
And I don't know why
But listen to your heart
Before you tell him goodbye
(Listen to your heart)
(Listen to your heart)
Sometimes you wonder if this fight is worthwhile
The precious moments are all lost in the tide, yeah
They're swept away and nothing is what it seems
The feeling of belonging to your dreams
(To your dreams)
Listen to your heart
When he's calling for youListen to your heart
There's nothing else you can do
I don't know where you're going
And I don't know why
But listen to your heart
Before you tell him goodbye
(Listen to your heart)

aku trauma...

kisah aku rajin melayan lelaki bukan lagi rahsia di kalangan membe2 diploma aku.tapi kali ni ak utau.i crossed the line and hafedzy would never forgive me.

never..he will not

bunga wedding

picture's below is k.emy with the flowers. heh..abes kembang bunga tu dibuatnya.hilang seni gubahan yang aku cuba pertahankan..hehe


dalam gambar ni,ada 3 warna bunga ( mungkin korang akan nampak 2 jer sebab ros kaler kuning menyamar jadi logo kat baju k.emy).kesemua bunga itu adalah hasil kutipan dari wedding semalam.aku dengar bunga2 nan indah itu akan dibuang, jadi aku selaku staf yang takde kena mengena dengan keluarga pengantin merasa sangat rugi jika bunga itu dicampak ke tong sampah begitu sahaja.jadi aku ambil yang mana masih cantik dan bawa lari ke opis..hehe


ini pula adalah gambar hasil tangan aku sendiri, (amek gambar sendiri, pastu mata tertutup dengan bunga n gambar lak gegar.pendek cerita, serba kekurangan)tapi aku bangga sebab takde sekuntum bunga pun yang layak menyamar untuk jadi logo kat baju aku.ala,lagipun cam la bunga2 tu heran sangat kan nak jadi logo aku.baju aku ni je dah penuh dengan corak2 klasik sperma ( bak kata ifral @ nonok coffee house sambil menarik-narik baju aku untuk pastikan baju aku diperbuat dari kain cotton, bukan dari kain murahan seperti plastik,cthnya)


ini pula bunga gubahan aku, tanpa aku atau k.emy.sungguh indah kan? ( ceit, u kata i tak indah hana?? - dialog yang bakal k.emy jerit after baca blog ni).walaupun tanpa bowl yang mewah untuk dijadikan hiasan di dalam opis, bunga itu tetap berseri di meja hazmil yang bakal aku rebutkan mulai esok.
motif kat sini ialah aku tak paham kenapa orang dulu2 samapi sekarang menyamakan wanita dengan bunga.cth nya wanita yang tiada dara lagi seolah-olah bunga yang layu dan tidak berkembang cantik.adakah ini bermaksud bunga2 yang aku ambil malam tadi sudah tiada dara kerana setiap2 satu bunga tersebut telah layu?
hmm..pening.tapi takpela aku taknak membincangkan isu dara di sini.senstif beb..kang tak pasal2 makan maki lak aku kat blog ni..


kesakitan yang melampau

sepatah dua kata dari aku: thanks k.emy for the edited pics..really appreciate it:)



haha....tu dia mc aku..sape buleh lawan mc aku?takat mc sehari 2 tak payah la nak berlagak k..mc 2 hari menandakan yang korang tu takdelah sakit sgt tapi sengaja nak mc..mak dapat mc 4 hari nok...mak lagi sakit dari u'olls...time kasih pada dr _______ yang begitu sporting lalu memberi aku mc tanpa perlu dipinta atau membuat muka kesian. ok,dari gambar itu dapat dibuat kesimpulan bahawa mak menyalahgunakan kelebihan sebagai student uitm untuk mendapat rawatan percuma.yerla,bulan ni jer mak dah abes RM100++ untuk medicine tau.sakit2 badan mak ni..ni mak dapat 4 hari cuti, buleh la mak makan mangga siam sambil menonton csi tu haaa...tapi mak dah nekad, kalau tak elok gak mak nak masuk wad terus..


ni lak medicine yang aku dapat tadi.yang dlm kotak tu ubat sapu, yang botol merah (menyorok di sebalik pain killer) tu ialah losyen kegemaran k.emy, calamine lotion ( sis kata elok untuk pimple n segala yang gatal2).ubat yang sibuk nak bersandar kat lotion tu ialah pain killer untuk dimakan masa2 sakit terlampau. satu lagi ubat ialah ubat wajib, bak kata doktor. aku kena makan sampai abes kalau nak elok cepat n masuk bekerja seperti biasa..
tapi aku dah nekad,aku malas nak cuti.bukan aku leh wat apa pun kat rumah tu.nak mengemas dah malas.baik aku datang opis.lagipun sabtu ni k.emy nak wat pijama party ( aku tak tau apa akan jadi dalam party ni sebab ekceli k.emy tak paham konsep pijama party..haha).so,keputusannya aku akan bekerja seperti biasa.(sebenarnya,terpaksa sebab takut sab ungkit pasal aku selalu rembat kalendar dia..haha)
ok,jumpa sok yer opismate.jangan risau..i takkan biarkan u'oll mengangkang camtu jer..haha

sabrina dan lagu nasyid..

kalau anda sangat mengenali sabrina, anda akan terkejut dengan tajuk posting kali

ini antara bait2 lagu yang dia nyanyi

" hijrah itu pengorbanan
" hijrah itu perjuangan
"hijrah membentuk perpaduan
"hijrah itu persaudaraan

"oleh itu mari semua kita sambut maal hijrah
"tingkatkan semangat teguhkan syiar islam
"untuk sepanjang zaman

itu antara bait2 lagu tu.aku pun tak hapal sebenarnya lagu tu

buat sabrina, TAHNIAH..anda cnfirm melayu sejati:)

p/s : pdhal dah tau je sab tu melayu pure.mau taknay.makan roti canai cecah gula cam adik aku...haha..jgn marah nok..mak sayang kamu..haha

cuti2 di rumah saya

Ye..akhirnya aku tahu apakah penyakit yang aku alami sekarang ini.tapi penyakit ini aku tidak akan kupas namanya di dalam blog ini kerana aku pasti, blog bukan dicipta untuk mengutuk diri sendiri..blog dicipta untuk mengata orang lain seperti A mengutuk N dan A mengutuk M.tu cth terdekat.rasanya


Ok,yang aku nak cerita kat sini adalah punca penyakit aku.setelah perjalanan yang bepusing-pusing,dari seksyen 8 ke seksyen 6 kemudian ke seksyen 2, dan berakhir di seksyen 8 kembali, setelah merempuh trafik dan juga kereta wira serta waja yang bodoh kerana menghimpit baby maroon k.emy, doktor mengesahkan penyakit aku ini timbul kerana work loads, atau bahasa jawanya stress.


Aku pandang doktor noraini sebelah mata.takla.aku tak pernah stress sepanjang kerja kat sini.hehe.doktor noraini pandang aku semula,turut tersengih.


Setelah pemeriksaan di atas katil,menunjukkan bukti yang patut pada doktor untuk mengatakan bahawa aku benar2 sakit, doktor noraini tanpa berselindung,mahupun berniat untuk menjaga hati aku dengan selamba memberitahu nama penyakit yang aku hadapi.ingin aku tegaskan di sini,aku bukan terkena panau, atau kurap atau2 geng panau dan kurap.penyakit aku misteri seperti mana misterinya kemunculan simptom2 di badan belah kiri aku.


Akhirnya, setelah diterangkan punca sebenar penyakit aku, aku paksa diri aku untuk senyum.bukan susah pun,takat sengetkan sedikit bibir ke belah kanan,cukup untuk tunjukkan aku agak hepi dapat sakit ini.


Setelah mengambil 3 jenis ubat termasuk pain killer ( tgk,teruk kan sakit aku) dan juga 2 hari mc ( doktor salah tulis tarikh.ceit!) aku dikehendaki bayar RM10 7 sebagai membayar jasa doktor yang merawat, memberi khidmat nasihat,memberitahu nama penyakit aku tanpa rasa ragu-ragu,malahan sangat yakin, dan juga ubat-ubatan beserta mc yang diberi.aku buat2 cool dan mengeluarkan duit sebanyak rm110.bila akak nurse tu pandang aku, aku buat2 muka mcm aku baru dapat gaji semalam.alah,kalau aku buat muka kesian pun bukan dapat free mende2 tu.kan.


Ok,akhirnya aku dapat mc dan aku akan gunakan mc aku ni sebaik-baiknya.aku akan tido, dan tido, serta tido.apa?korang ingt rumah aku best sgt ke?tido tu benda paling best buleh wat kat rumah aku tau tak?

amoi...commit suicide bukanla pilihan terbaik yang aku akan buat untuk melarikan diri dari kenyataan.

ramai cakap kat aku,pilihan ibu bapa adalah terbaik..

tapi tahla amoi..aku takut sangat..takut kasih sayang tu lambat hadir...mungkin aku terlebih dahulu usaikan semua tu sebelum cinta itu datang...

aku takut amoi...takut untuk duduk berbincang buat kali kedua..takut untuk melukakan hati semua keluarga..takut untuk melukakan hati si dia yang setia....

doakan yang terbik untuk aku amoi..pedih hati ni ALLAH je tahu..

mungkin kamu tempat luahan terbaik pernah aku kenali amoi..terima kasih untuk segalanya...

sakit.....

sekarang ni aku sedang merana kerana-sakit-yang-malu-untuk-diceritakan.

aku bertekad petang ni untuk ke klinik.ahh...dah 4 bulan aku tak jejakkan kaki yang comel-tak-berapa ni kat mana-mana klinik di shah alam ni.

apa sakit aku?biarlah aku rahsiakan dulu.yang aku pasti,sakit ni disebabkan alahan yang aku pun tak pasti yang mana satu.byk sangat allegic aku ni..

one thing for sure,kalau aku kena injection, aku takkan masuk opis petang ni..mak takut jarum nok!!!

p/s..jgn komen pape..malu mak....
p/s 2: sab, mak tu kita gunakan untuk bhskan diri, bukan untuk panggil orang..hehe