selama ni aku sangat bangga dgn diri aku sendiri..

tiap kali aku buat salah,aku yakin aku berhak dapat peluang ke2

tapi kali ni aku yakon betul2 yang aku takkan dapat peluang ke2

bye my luv..

i'm sorry 4 everything..

Setelah aku kira,tambah dan tolak ada lagi seminggu untuk aku bersama collague di INTEKMA Resort

Aku berani kerat jari Sabrina yang staff di sini sumanya best belaka.ramah tamah.susah nak cari rakan kerja camni weh…

Ok,skrg aku telah mula sedey..

Oh…patutkah aku apply utk permanent staff?

Tapi aku bukan student masscomm.aku cuma student marketing yang pandai manipulate customer nya..

Ohhhh…dilemanya….

Dia kat sini bukan la bermaksud baby..

Dia kat sini bermaksud gf pada ex-bf ku..

Di sni,aku nak btau kalau awk terbaca blog ni,saya dah takde pape dgn bf awk,merangkap ex-bf saya.
Kitorang putus dah lama sgt k..

Kitorang kawan je.

Awk jgn risau..

Jgn nangis2..

Jgn muram2

Dia setia kat awk..

Betul..

Sebab sy kenal sgt dengan dia

Bila dia sayang sorang, dia sayang orang tu je..

Dia takkan curang..

So,jgn takut..

Tapi jgn marah dia kerana kami masih berkawan.sebabnya,kami pernah jadi kawan baik dulu

Saya betul2 mintak maaf sebab wat awk susah hati.tapi tolong izinkan saya kawan dgn dia sebab hidup saya kosong tanpa dia :)

Saya mintak maaf sgt2 ~Namasayahanabukannana~

Kisah kutuk-mengutuk

Hehe…cite kali ni wat aku betul2 teruja..

Dulu, masa muda2, aku bersekolah di Bandar tutttttttttttt.

Ditakdirkan masa mula2 masuk sekolah tu,abah aku applykan kelas Akaun untuk aku.cikgu tu dah pening-pening sebab kalau ikut result,aku sehabis layak masuk kelas Sains.cikgu tnya aku,tapi aku geleng laju-laju sebab sains bukanla cabang yang aku minat.tapi,akaun pun aku tak minat.tapi kenapa tah aku angguk laju2 time tu.mungkin sebab tak nak kecewakan ayahanda aku

Tak sampai seminggu, aku cabut lari masuk kelas Ekonomi.bapak aku geram tak terhingga.hehe…

Ok.kat sini la aku kenal sorang minah tu masa aku lari masuk kelas Ekonomi.sebenarnya aku kenal ramai,tapi aku nak hi-lite pasal dia sorang je kat sini.yerla,mula-mula masuk aku glemer kat school tu.disebabkan teringat ajaran mak-bapak aku,aku jual mahal kat semua lelaki.hehe

Dia ni,dari mula kenal aku,sampai la hari aku mula malas nak layan dia asik nak dengki dgn aku jer.tak paham la.pening pala aku.dia ingat aku ni sape dia nak jadikan sebagai benchmark.aku idup senang pun sebab duit mak-bapak aku.tima kasih abah..hehe..

Baru-baru ni,aku dengar dia kutuk aku.ceit..tak guna punya perempuan

Dia kutuk aku sebab aku nak sambung belajar.ada ke patut???????

Dia kata,pempuan ni tak patut belajar tinggi-tinggi.nnt lelaki takut nak pinang.sok2 dah keje dok dapur je.hello tutttttttttt…kurang-kurang kalau aku dok dapur pon,aku mama yang educated eh!!!

Tapi bila aku dgr cite sebenarnya,aku mula paham.dia cemburu sebenarnya.yerla..dia sampai diploma je.ohhh…rupa-rupanya selama ni dia tipu aku.katanya dah degree,part 4 lagi haa..

Hurm..so,skrg ni aku dah malas nak angkat phone call dia,gi umah dia apatah lagi nak berchatting dgn dia.sesungguhnya aku makan hati dgn perangai dia.dan aku nekad,raya tahun ni aku takkan pergi rumah dia.takkan!!

Apa yang buat aku teruja?

aku teruja sebab dia ada diploma je dan aku bakal sambung master.yahooO!!!!!!!!!!!!!!!!!

Aku..si pemakan jeruk

Ohh….office ku kini adalah surga karena peti ais di pantry kami di penuhi jeruk,aiskrim dan segala makanan yang menggemukkan..


Huh…bertambah kukuh la alasan aku untuk datang kerja.


Jeruk tu di datangkan segar dari Penang oleh k.Nida..aku sebagai pemakan jeruk tanpa segan silu telah meletakkan se Tupperware jeruk di atas meja aku.haha..aku makan tanpa mengira waktu,baik pagi,petang atau sebelum balik kerja.k.azzrin yang peknan tu pon tak makan jeruk mcm aku..


Bahana dari terlalu byk makan jeruk,sekarang ni aku dah mula terasa pening kepala.cam nak muntah..mata pon dah bengkak~hehe..takde kena mengena pun kan~


Arghhh..pening..aku pening sehinggakan tak mampu untuk menaip quotation pun..wek…..


~bukan alasan la k.emy.i cakap bebetul niJ~

Itulah sebenarnya yang aku inginkan. Honda Jazz.

aku selalu mimpikan Honda Jazz. Aku sangat menyukai Honda jazz sehingga apabila ternampak Honda Jazz di tgh jalan bisa membuat aku hysteria di tepi jalan.


Namun kekangan gaji yang tak cecah RM2000, membuatkan aku cuma mampu menelan air liur dan memasang cita-cita agar satu hari nnt aku dapat memiliki Honda Jazz berwarna hitam bernombor pendaftaran – JAZZ1209..wahhhh..gitu sekali..:)

Tapi tak mengapa. Buat sementara ni aku akan memakai Myvi keluaran Malaysia dulu..lupa lak.baru-baru ni aku ada survey Myvi baru.RM 46,900, metallic. Ok la kot wat mula2 keje ni..
ALLAH,bantu la aku..aku benar-benar teringin Honda Jazz…betul-betul…


Ok…mulai sekarang aku akan rajin buat OT:)

wah...nunun dah dapat keje..boleh la belikan ibu dapur yang kuar kat tv ari tu : ibu

aku terpisat-pisat ketika membaca sms dari ibu aku. ceh,,gaji dia RM3k,pow aku plak..aku dengan tenangnya menjawab

boleh,tapi ibu kena tolong byrkan abes keta along la:) : aku

kedekut..kita baru nak merasa duit dia : ibu

haha :aku


bukan aku kedekut.tapi kalau aku nak list kan benda-benda yang dia suruh aku buat lepas dapat gaji,mau mati kering aku..


shorlist yang ibu suruh aku buat lepas dapat keje dan gaji

1- belikan dia dapur - aku dah survey,RM3k jer..buleh kot:)

2- belikan dia kereta besar - dia dah bosan dgn kembara aku tuh:(

3 - kawen - tak sabar nak timang menantu dah mak aku nih:)

tapi,mesti mak aku tak perasan hajat aku bila bekerja dan mendapat gaji

shortlist apa aku nak wat bila dapat keje n gaji

1 - simpan duet

2- sambung belajar

3- pegi Bali!!!!!!!

sorry ibu,nothing in common.so dapur ibu tu,tunggu gaji bulan ke 7 la yer:)

aku rindukan mereka....aku takleh berenti dari tengok gambar-gambar kami ketika muda remaja

sheyna...amoi...mamareen..anga..nurul..saya rindu sama kamu semua...


susah nak cari rakan neraka seperti kamu semua..aku rindu kamu..rindu...

huarghhh...ngantuk..nak tido la:)

tetap dan teguh

si polan : eh...ko dengan fizi lagi eh?

aku : a'ah.


frankly speaking,aku tak suka bila orang tnya aku cam tu.kekadang aku takde jwpn utk tu semua.


so,tlg jgn tnya lagi eh.tgu je la kad dari aku nnt:)

aku...amoi...zol...

yer....

hari ni seharian aku berchatting dengan mangkuk hayun 2 ekor ni


aku penat..pening dan letih akibat makan kutuk terlalu banyak


walau apa pun,aku hepi sgt..sebab aku rindukan mereka


to amoi n zol


korang memang jahanam!!!!!!!

got a date tonite

=)


:)


hepi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

aku dah berjaya tukar layout aku.masalah sekarang ni ialah benda alah yang mengarut atas head bar page aku tuh.hodoh.buruk.benci


ahhh...aku tensi...cemane ni?k.emy i need ur help.aku cam nak close blog ni pon ada...


ekceli..aku ada nak cite something..pasal kecurangan..tapi this is not the rite time..nnt aku sambung menceceh kat sini


btw,i miss damn so much my mr rite and my mr definitely-wrong-and-no-good rite now..dying to see both of them..


i'm really sorry:(

cinta ini membunuhku

tak la...aku bukan putus cinta..



aku tgh bengang ni.dah la ni first time aku nak donlod lagu melayu (indonesia) tapi tak leh lak



sesapa ada lagu ni dalam mp3 kamu,tolong la forward kat aku.tension beb



lagu ni best giler..tak de kena mengena langsung dgn idup aku yang bahgia tuh.



oh,btw aku dah paste kan v/clip tu kat sini..mari kita dengarkan



dgr2kan dan selamat melayan jiwa:)






credit: tqs to youtube:)

Kenangan Diploma

Aku pernah melalui 3 tahun yang paling indah dalam hidup aku

Semua tu terjadi semasa aku menuntut di Pahang


Di sana aku bertemu dgn sheyna,amoi,mamareen,anga,nurul,zol dan juga awie


Kat sana jugak aku belajar bersabar untuk mengadap pempuan psycho ~perlukah aku tulis nama pempuan tu kat sini untuk memalukan dia depan adik2 ipar dia????????


Tapi,tiada kenangan paling indah selain di dala kelas ETR bersama-sama geng aku


Tau apa kitorang wat?
1- Kitorang akan pilih seat paling belakang
- Semua duduk sebaris,rapat2.
- Keluarkan kertas kosong dan pen
- “Z” kata sheyna
- Itulah game kegemaran kami ~nama Negara( nama game tu)

2- Kitorang akan pilih seat paling belakang
- Semua duduk sebaris, rapat2
- Kitorang berbisik perlahan-lahan
- “minggu ni gi kuantan ke kkl??” tnya amoi

3- Kitorang akan pilih seat paling belakang
- Semua duduk sebaris, rapat2
- Semua buat2 dengar lecture
- Tepat pukul 5.00, kami keluar sorang demi sorang


Itulah yang kami buat,tiap minggu,hari khamis semasa part 5 diploma..hasil?semua dapat B+ shj untuk paper tuh..huahahahaha

kenangan di jengka part 2

penah tak korang wat gila dalam kampus?

aku penah...dan banyak kali..

pertama - masa tu aku baru nak kenal dunia meniru...kantul..tapi aku kantul bukan dgn orang sembarangan..dekan TP HEP lagi.gempak.kan?

kedua - aku selalu berjalan dalam kampus.selalu sgt.dengan sesape saje,termasuk skandal2 aku.yang tu tak gila.yang gilanya, bila aku merayap dalam hutan belakang kampus dengan kwan aku,pastu nyaris kena tembak dgn pak guard sebab dia ingt khinzir - pak guard pilih kasih


ketiga - aku tahan orang tengah jalan sebab dia kata macam bagus kat aku. hasilnya, bila bachelor kami berjumpa di segamat dan menjadi kawan=)











Lepak Hakim atas

Baby order nasi putih, sup kosong, telur bungkus.

Yang sampai nasi putih, sup kosong yang dibungkus dalam plastik.

Telurnya hilang.


Bungkus pula yang tertinggal.


Nasib baik aku order dalam Bahasa Inggeris. Lalala.

kenangan silam di jengka

aku tau,seperti aku student lain juga mesti menghadapi masalah dengan pak guard


penah sekali tu,aku tak boleh masuk ke kampus kerana tidak memakai kad matrik .bukan tak ada,tapi aku terlupa.lagipon,siapa yang bangga pakai kad matrik jalan2 kat jengka city centre tu?


aku bertelagah dengan pak guard.aku back up diri sendiri yang sah2 bersalah kerana terlupa kat mana aku campak kad matrik.


seminggu lepas tu,aku jumpa khinzir masa aku tengah jalan2 dgn my luv kat dlm kampus.aku tengok binatang haram tuh.dia wat muka kerek kat aku seolah-olah berkata


"aku takde kad matrik pon.tapi lepas jer jalan2 dalam kampus korang ni"


kurang asam pnya pak guard.pilih kasih!!!!

di sini aku ingin nyatakan bahawa aku belum genap 25 tahun


belum,tolongla percaya.lama lagi nak ke bulan 9 tu


tapi sekalipun aku belum genap 25 tahun, dah banyak benda aku lupa.contohnya tadi.aku nak sign up dalam satu website tu, untuk download lagu (mati la aku pasni nak bayar credit card aku).aku rasa ada dalam 4 kali aku salah masukkan tarikh besday aku


sesapa ada clear explanation untuk apa yang terjadi ni?



aku confuse, sama ada besday aku 9/12 atau 12/9.sudahnya.aku buka ic aku (di mana aku tak sanggup tgk gambar sendiri sebab teramat2 hodoh!! - sampai sekarang aku dendam kat akak kaunter tu sebab paksa aku pakai tudung time tu.mak aku tak marah pon~ke mak aku dah berpakat dgn akak kaunter tu??~huh..ok,at last aku dapat gak tarih besday aku



dah la...byk lagi bendanya..tak caya tnya officemate aku..penat nak taip kat sini



bubbye=)

Alhamdulillah, Syukur….semua sudah selamat…kawan aku, aisyah telah selamat melahirkan anak sulungnya, Arisa Idani (tak silap aku,mcm ni ejaannya=))…tahniah siti nur aisyah..



For the first time, I’m speechless and seriously, I didn’t know what to say..only ALHAMDULILLAH..SYUKUR PADAMU ALLAH KERANA TELAH MENYELAMATKAN AISYAH DAH ANAKNYA…syukur sgt2..aku sendiri tengok mcm mana dia masa kontraksi.betapa seksa ibu kita rupanya ketika hendak melahirkan kita..



Oh…..though I’m not related or really close to her, but it’s really beautiful thing I ever see when the nurse hold aisya’s baby girl. So innocent and pure..oh, terlupa..aisyah tak dapat melahirkan anaknya secara normal kerana sedikit komplikasi. tali pusat bayi tersebut telah melilit lehernya.jadi untuk menyelamatkan kedua-duanya, arisa terpaksa dilahirkan secara pembedahan (caesarean)



Lengkap sudah hidup aisyah..dia ada suami yang terlalu menyayangi dan memahami, dan kini kehadiran arisa akan menyerikan lagi hidup mereka. Syukur padamu Ya-Allah.


Ok…kesimpulan di sini ialah





1 – aku akan menangguhkan hari bahagia aku – definitely…sorry baby, I’m really2 not ready to be a mum…but I do love kids=(



2 – aku nak balik rumah, cium kaki mak aku..maafkan nunun ibu..pasni nunun janji takkan bagi alasan bila ibu ajak gi astaka ( astaka ni shopping mall kat muar.ala2 tesco la kononnya – mak aku suka ke sini sebab dia malas gi pasar, becak katanya)



3 – maybe gak aku akan paksa hafedzy peknan untuk aku – gila ke kamu ni nunun?lelaki mana ada rahim!!!



4 – pesanan untuk mak buyung di luar sana…aisyah yang sebaik-baik umat tu pon susah nak beranak, jadi u all yang terasa diri tu mak buyung n byk wat salah dgn orang, mintak maaf b4 masuk labor room.biar senang sikit nak beranak tu=)



5 – baby, kalau awak baca ayang nyer blog ni,jgn marah eh…ayang mintak tangguh tak lama…2 tahun jerk..boleh eh baby =) I luv u….

to mohd zaidi bin ahmad

psycopath!

mungkin aku terlampau terpengaruh dan obses dgn cite spa Q yang telah memasuki musim kedua.




kat sini aku nak cerita pasal zaef dan juga mailto:mar@%20maklong.(tapi korang pernah dgr ke dafi n melisa panggil zaef tu sebagai paklong?)..aku taknak fokus pasal gambar pegang2 breast tuh.dah bosan.biar la siti jarum jer ulas pasal gambar lucah tu.




yang aku nak sampaikan di sini,perlakuan zaefrul sebagai suami.aku tengok selamba je si zaefrul tu pukul marlia.marlia tu pon satu....lawan la.gi biarkan je plak.tapi aku puas hati sebab at last,zaefrul tau si norell@noraliza tu tipu dia.ala...mmg la dah dapat agak pun,norell akan kantul.citer melayu kan...what do u expect?





tapi pelik kan?cepat sgt zaefrul dapat balasan dari Allah..nape tak biar dia seksa sikit?ngelat tol rina khan selaku penulis skrip



dah la...apa la daya aku sebagai penonton.kalau tak suka,nape tgk?

macam ni ceritanya....hari ni, 10/3/2009.





aku g ofis mcm biasa.sepatutnya aku abes 6/3 yang lepas.damn!sape soh gatal2 amek cuti.okeh,seperti yang aku tulis di entri yang lepas, aku sedang dilanda moody dan perlu melempang seseorang






tetapi ketika entri ini ditulis,aku belum dapat mencari seorang pon untuk dilempang.dan ketika ini,aku lebih moody kerana aku pening pala.aku telah mengadap laptop usang aku ni dari jam 9 pagi hingga ke 430 petang(tepat waktu aku taip mende bangang ni)





ok,baru sebentar tadi aku berbual dgn rakan aku ketika di segamat dulu.hm.mm..menurut cerita minah tu,mak buyung kat opis dia,mulut mcm lahanat(selamat mak buyung kat opis aku ni baik).dia tnya aku,apa perlu dia wat kat mak buyung tuh.jawapan aku senang je




"tak payah wat pape.aku yakin,nnt anak dia yang dalam perut tu wat perangai cam lahanat gak.dah mak masa mengandungkan anak dia,perangai mcm lahanat,mesti benda tu terbawa ke anak.biar padan muka dia.masa peknan,wat dajal kat orang tak pikir"









aku akui jwpn aku mmg keji.tapi,apa lagi boleh kita wat?takkan nak pijak pompuan tu lak kan?kalu ikut amarah,mmg patut je pijak2 pempuan tuh.dah tau membuyung,tak sedar diri nak wat perangai lak.kalau lawa tak pe la.ni muka cam ampeh.



































hurm...aku ada google gambar baru untuk korang,apa akan jadi kat korang kalau korang marah..






harap2 kamu semua bersabar la yer..ni hasil research google aku,bukan aku pepandai cakap


psst:ni la hasilnya kalau kita marah2..best gak,mesti mohd hafedzy terliur~huahahaha~








baby ~ u jgn gatal2 eh...sebab u la i jadi gemuk sekarang=)

sesangat tertekan

i have to admit lately aku jadi agak pemarah...walaupon aku dah ugut diri sendiri (bila marah aku akan bertukar jadi hobbit), semua tu tak menjadi.




aku dapat rasakan ada aura negatif di sekeliling aku..=) haha...mustahil la aku percaya pada feng shui n segala benda yang ley hoon cuba ajar aku since aku form 4 tuh, tapi aku tau,ada something yang telah, sedang atau akan berlaku.jujur aku katakan,aku sekarang perlu melempang seseorang..



huh..penat tol bila hati tengah panas ni yek..dah la...baik aku sambung database aku.

aku suka suami orang

tak...bukan tu sebenarnya yang aku nak bincangkan dalam blog aku nih....




aku nak tunjuk korang sesuatu





ok,terus terang aku katakan kat sini,aku,shanie,enot dan adibah noor mula yakin untuk register kat memana modelling agency.














tapi adakah rakyat m'sia telah bersedia menerima hot chix seperti kami??





keliru kami dibuatnya...






tapi, takpela...mungkin datin sofiera modelling agency sudi ambil kami..sedangkan yang malas nak belajar pon dia sudi ambil,takkan dia nak menolak aku n adibah noor yang telah menggenggan ijazah..




sudikah kamu datin sofiera spa Q??