kak amy..sanggup kamu!!

tadi cam biasa, big boss wat ambush kat opis aku.

kebetulan syamelia kat tepi aku tgh wat 'kerja-kerja amal' di facebook beliau.

disebabkan terlalu terkejut,beliau bergegas ke tempat duduk dia tanpa menyedari facebook dia masih terbuka.

dan seperti selalunya, big boss akan berhenti meja aku. dan, tanpa aku sedari laman web sosial itu terpampang depan mata big boss aku.

aku diam.apa aku mampu buat,cuma berserah kehadrat Ilahi.selamatkan aku ya Allah...

mujur.big boss aku tak tegur.mungkin dia paham,bulan puasa @ manusia perlu bersosial(either 1 ikut kepahaman dia)

syukur aku tak kena sound. syukur

p/s

1- big boss- thank you boss. sumpah tu bukan page saya
2- syamelia - kejam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

thanks yea:)

yesterday..m quite nervous coz i need to invite the russian + korean lecturer for our berbuka puasa. u know la my english is broken here n there so i can't think what m supposed to say to them.
until 7.15, only two from them show up. GM da bising.aku da ngeri.so aku decide, pegi Front Desk n pinjam tepon.bukan pe, nak call lecturer tu. masa aku sibuk tepon semua orang(lebey kurang 8 orang tak datang lagi) teriba azan maghrib.
aku da sedey.masuk semalam,da 3 hari aku berbuka lambat. tetiba someone hulur kat aku ar nescafe. "nah hana.ada orang belanja.dia sian tgk ko'
surprise!!!!thanks.the nescafe such a big help.


nescafe di atas lappy aku



mahal gak nescafe ni:)

yeah,the taste really good. dn't mind if u wanna treat again:)
thanks to that Hamba Allah. may Allah bless u:)

to my dearest fren, neniy

InsyaAllah,everything would be allright :)


i just pdate my facebook masa aku terbaca status neniy - Doa + tawakal..


tak sedap hati,aku terus tnya dia, ada pape ke terjadi. just a simple reply but make me really sad.


this is her answer

'My gynae said.. Alm0st 10weeks bt still can't see my bby.mgkn bjaya or mgkn gagal if bby stop growing..'


ya Allah, kuatkan la semangat rakanku menghadapi semua ini ya Allah. berikan rezeki yang telah lama dia tunggu. Amin.

hai....

walaupun terlambat 3 hari,aku tetap nak ucapkan selamat berpuasa kat korang.

aku?dah 2 hari aku berbuka di office.hari pertama aku berbuka bersama uda.mohd hafedzy muncul selepas itu(boleh kira aku berbuka dgn mohd hafedzy gak la)

semalam dan hari ni aku bernuka di INTEKMA shj. semuanya atas urusan kerja.esok pun aku bakal berbuka di sini lagi.jgn tnya kenapa.yang aku pasti.aku akan drag syamelia bersama.haha

ok.i'm going back home.mata pun dah ngantuk.huargghhhhh....

Outside Catering @ Berita Harian on 17th August 2009

before departure.all the things we need to bring. lot of things ekceli. using 2 vans but 1 van lagi aku saje takmo bagi coverage.haha


barang-barnag dalam van unutk OC. ni baru sikit.mujur gak orang sana sediakan meja.kalau tak,mau kena bawa lori ke sana

2 orang jejaka yang suka sgt2 dengan tong sampah kat balai berita tu.ekceli aku tak rasa pun benda tu tong sampah sebab aku jumpa 3 bunting dalam tu. maybe portable store la kot.ahaks


ini la set up unutk outside catering tu.ni untuk meja VVIP. apa bezanya?tengokla lipatan napkin. susah tu nak buat. aku give up awal2. en. Melvin n Inas jer yang bersungguh beljar lipat napkin tu.aku belajar set up meja jer



ni lak meja VIP.

ni hari OC. sementara menunggu untuk serve VVIP, staff FnB makan jap.sian dorang,coz tak sempat sarapan.kami bertolak awal dari shah alam,kononnya nak elak jammed kat kl tu. tapi jalan ok jer. so sampai awal la jawabnya.


we after the OC. really happy coz semua yang datang puji decoration dari INTEKMA. glad to hear that.sepanjang beberapa jam kat sana,sempat jugakla aku edar flyers n buat PR sikit


we again.tired but happy:)

mr azhan here is syamelia cousins.

he's quit angry with my comment on syamelia's page

so, i would like to say my personal apologize to him

SORRY MR AZHAN.

next time i will state precisely the person' s name.

**wink**wink**

jam menunjukkan pukul 7.23pm dan aku masih di opis...

berseorangan,cuba untuk menyiapkan filing sambil menaip untuk blog

sebenarnya di saat bereorangan seperti ini,aku jatuh rindu pada seseorang...

rindu nak melihat senyuman manisnya,rindu mahu diusik olehnya,rindu mahu berdekatan dengannya...

cinta boleh buat kita gila kan?cinta juga boleh buat dia merana..

kamu....mengertikah kamu hatiku?

aku akan rindu padamu...selalu.....

we called it life

Some found it disgusting. But hey, I’m talking bout reality…



I’m stuck on traffic jammed on my way back home yesterday. I waited about 15 minutes to reach the U-turn. Tired of waiting so long, aku pun jamu la mata. Aku tgk2 keadaan sekeliling. Know what I saw? An uncle, berhentikan motor tepi jalan.aku tgk je mana uncle tu nak pergi. Tiba2 dia berhenti kat bawah pokok. Dia kutip tin yang dibuang di bawah pokok tu (aku yakin sgt student yang buang tin kat situ sebab dorang jer yang lalu situ untuk ke kelas). Lalu dia remukkan dan kemudian meletakkannya di dalam bakul motosikal.

Tiba-tiba aku rasa sangat2 sebak.aku terasa senang sangat hidup aku selama ni.ya Allah..bagaimana kehidupan dia agaknya bila dia terpaksa mengutip tin2 kosong?

Dia mengingatkan aku pada seorang pakcik ketika aku belajar di Segamat dulu. Pakcik tu PAR(pekerja am rendah), kalau tak silap aku. Setiap kali selepas balik kerja,pakcik tu akan berhenti di depan ATM Bank Islam dalam kampus tu coz kat depan ATM tu ada tong sampah besar. Then dia cari semua botol, tin n apa sahaja yang boleh dijual kembali.

Sangat sebak bila nampak apa pakcik tu sanggup buat untuk menyara kehidupan dia dan keluarganya.dan kerana itula,kami sekelas dengan sukarela sanggup mengumpul botol dan tin yang telah kami gunakan, kemudian memberikan pada pakcik tu,selepas waktu kelas…

Ya Allah..betapa mewahnya kehidupan aku..dan betapa aku lalai untuk bersyukur padaMu setiap hari..

Syukur Ya Allah..syukur..syukur padaMu…

if i could cry like this..if i could.but i didn't have the strength to cry out loud..


damn..i miss u so much

meet echah

nur aisyah qistina

hi..ini echah..umur dia 3 tahun...

jangan salah sangka,walaupun baru 3 tahun, bahasa-bahasa yang echah gunakan untuk berkomunikasi mampu buat anda semua terjegil biji mata

aku bagi korang satu situasi ni

echah - acik nurul masak apa?

aku - jemput2. echah nak tak?

echah pantas mengangguk,terus amek jemput2 yang aku hulur kat dia

echah - sedap acik nurul masak. tapi kalau masin lagi sikit mesti sedap.

aku-diam dan jeling je kat echah.takkan aku nak sepuk budak tu kannn..


hari ni, 8/8/09 echah dapat adik baru.dan echah sgt gembira.bising bercerita kat talefon ttg adiknya (mesti dia lupa aku pun ada masa dia dapat adik tu).dia cakap adik dia comel,mcm dia.aku diam je.

pape pun,aku harap echah tabah menghadapi hari-hari yang mendatang bersama adiknya yang belum diberi nama.

echah,kak nurul da rindu sgt kat echah.nnt2 kak nurul datang lagi,belikan echah baju yer..

MARAH!

aku marah sangat2.aku perlu menaip dlm bahasa ibunda supaya puas hati aku.

mlm ni aku tgk function alumni la kononnya. memula ok jer. once the event start, it's really HELL! cam haram n kampung sangat2. dgn emcee yang tak reti hormat my collague. it's really stupid tau. kat sini aku nak tulis apa yang buat aku marah sgt.

1- lagu2 warisan, lagu uitm semua diubah kepada lagu lucah.tak perlu kowt. dengan ada perempuan dalam tu, budak2 lagi,makcik2 yang bertudung agak besar, tak rasa malu ke?

2-MEROKOK DI DALAM DEWAN YANG BERHAWA DINGIN. aku rasa dah terang lagi jelas polisi di mana-mana pun, no smoking di kawasan berhawa dingin.

3-langsung tiada rasa hormat pada kami selaku tuan rumah. TIADA LANGSUNG!and the most stupidest thing the emcee dgn bangganya menggalakkan anak-anak buah yang takde arah tujuan tu, MEROKOK!hah!what else to say?kalau kepala dan hancur,ekor apatah lagi kannnnnnnnn!!!!!!!!!!

4-huru hara sangat function tu. memekak.dorang ingat, event dorang je ke yang kat sini?tak pikir ke kami yang 100% occupancy every week?

hah.nanti aku sambung lagik.banyak part untuk posting kali ni.banyak sangat.

**sebelum aku terlupa kenapa berbangga sangat gelarkan diri HELL?

can't eat seafood anymore























really really really not in mood today.


doctor says that i can't eat seafood anymore. aiyoo...how can i just stop like that? crazy what?


is this the end of steamboat party?


goodbye squid, goodbye kupang2 n kerang2, goodbye mentarang, goodbye chicken ( i'm pretty sure that chicken has nothing to do with the sea) and goodbye prawn (eeeuuuwww...i didn't eat prawn for ages ok?)

so maybe this is the last posting bout food. after this i concentrate more on veggie, fruits and water.


i named this album - the best memory of food

Customer: Hello, is there any salesperson name erin or other name that sound like that?

Me: Yes Ma'am. Her name is Azzrin

Customer: Good, Can u please call her?

Me : she's on maternity leave, ma'am.

Customer: owh..hehe..azzrin ni lelaki ke perempuan ek?

Me: errr....azzrin ke anak dia?

What u think of that customer?am i too naive or did she said something weird?

Really sad when TV3 said KL paralyze this noon because of the march. Why should them do like that? Fine, if ISA really cruel, express it using the right way.

I don’t feel like living in MALAYSIA more. Feel like cryin’ rite now.

Feel bad when most of them are MALAY. MUSLIM, I mean. Have they lost their mind or what?

Same matter goes to student. Focus on your study. And please, do not misuse the underage children in that stupid march!

Owh. what will the outsider think about MALAYSIA? What would they think about ISLAM?

Help in here please. I love MALAYSIA. I want to live here forever.

MUSLIM wasn’t terrorist